Perspex Helder 6 mm

Perspex Helder 6 mm
€ 79,40 incl. BTW per M²
€ 65,62 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Perspex Helder 6 mm is een volledig transparante plaat. Dit betreft een Perspex XT (geëxtrudeerd) plaat. Deze plaat is voor verschillende doeleinden goed te gebruiken, zoals glasvervanging, beschermplaat, balkonafscherming etc. Voor warme bewerkingen buigen, laseren en polijsten) adviseren wij gegoten materiaal. U kunt de Perspex Helder 6 mm platen gratis op maat, zonder rest bestellen door hierboven de maten in mm's in te vullen. Wij zagen de platen netjes op maat voor u. Wilt u meer weten over Perspex Helder 6 mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Perspex Helder 6 mm:

Perspex Helder 6 mm is een transparante kunststof plaat die veelal voor een aantal doeleinden wordt gebruikt. Glasvervanging is daarbij een van de voornaamste toepassingen. Toch word het ook gebruikt in de reclameindustrie of als beschermplaat. Helder Perspex is een bijzonder goede vervanging van glas. Het is materiaal is erg sterk en stijf en breekt minder snel dan glas. Zeker de 6 mm plaat, aangezien die bijzonder sterk is. Ook blijft de plaat op 6 mm goed vlak, zelfs bij grotere afmetingen.

Kenmerken Perspex Helder 6 mm:

Perspex Helder 6 mm is een ook een goede vervanger van glas. Het materiaal is 30x sterker dan glas en 50% lichter waardoor het ook makkelijker te installeren is. Qua helderheid is Perspex zelfs helderder dan glas. Dit komt omdat de productie van de plaat schoner is dan bij glas. Al onze heldere Perspex platen hebben een UV-bescherming in de plaat, dus ook de 6 mm helder. Of je de plaat dan ook binnen of buiten gebruikt maakt niet uit.

Bewerkingen:
Perspex bewerken is goed te doen. Met een 6 mm plaat is dat zelfs makkelijk aangezien hij veel stijver en sterker is dan de dunnere platen. Om te beginnen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen "koude" en "warme" bewerkingen. Bij koude bewerkingen moet u denken aan boren, zagen, frezen of lijmen. Dit kan zowel bij XT als bij gegoten Perspex worden gedaan. De warme bewerkingen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen zijn beter om met gegoten Perspex te doen. U kunt zelf ook prima Perspex bewerkingen. Wilt u Perspex gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Perspex Helder 6 mm Voor- en Nadelen

De voordelen van een 6 mm plaat is dan hij bijzonder sterk en taai is, en ook goed vlak blijft. Middelgrote ruiten kunnen dan ook het beste in 5 of 6 mm worden uitgevoerd. Ook is het goed te gebruiken als beschermplaat. Het kan prima tegen een stootje. Ook is Perspex Helder 6 mm goed te bewerken door zowel een ervaren als minder ervaren klusser. Boren, zagen en frezen kunt u ook prima zelf doen. Door de sterkte van de plaat gaat het niet snel mis. Breken of scheuren zal dan ook niet snel gebeuren. Er zijn dan ook weinig nadelen te vinden bij de 6 mm plaat. Iets buigen en in een frame zetten is af te raden. Bij intensief gebruik is Polycarbonaat altijd nog de betere optie omdat dat praktisch onbreekbaar is. Overspanningen van een zo'n 60 a 65 cm zijn goed te doen met een 6 mm plaat. Rechtop staande platen van een krappe meter kan ook prima. Die zullen niet zomaar gaan doorhangen.

Perspex Helder 6 mm Eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 7,2 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl