Perspex Opaal 2 mm

Perspex Opaal 2 mm
€ 28,26 incl. BTW per M²
€ 23,35 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Perspex Opaal 2 mm is melkwit van kleur. Om die reden wordt het dan ook wel melkglas genoemd. De Perspex Opaal is een XT (geëxtrudeerd) plaat en heeft een lichtdoorlatendheid van 30%. Als u een andere lichtdoorlatendheid zoekt, dan zijn er meerdere opties in gegoten materiaal. Ook bij warme bewerkingen (buigen, laseren en polijsten) adviseren wij Perspex Opaal in gegoten uitvoering te nemen. Perspex Opaal 2 mm is voor vele doeleinden te gebruiken, zoals glasvervanging, beschermplaat of voor in een lichtbak. U kunt bij ons de Perspex Opaal 2 mm platen gratis op maat laten zagen zonder rest. Hierboven kunt u de afmeting in mm's invullen. Wij zagen het dan netjes op maat voor u.

Toepassingen Perspex Opaal 2mm:

Perspex Opaal 2 mm is een goedkope kunststof plaat die veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld voor het maken van een raam, lichtbak, lichtkubus,  plantenbak, bureau accessoire of naambordje, en nog veel meer toepassingen. Deze geextrudeerde Perspex plaat ( XT ) is populair onder hobbyisten maar wordt met name veel gekocht door de reclamewereld, interieurbouw en standbouw. XT Perspex is wat moeilijk te bewerken. Als je wilt bewerken, dan raden we je aan om te kiezen voor gegoten Perspex Opaal 2mm.

Kenmerken Opaal 2 mm:

Opaal Perspex XT heeft een lichtdoorlatendheid van ong. 30% en is bovendien UV bestendig.  Binnen- of buiten gebruiken maakt dan ook niet uit. Qua eigenschappen is Perspex Opaal een goede glas vervanger. Het is 30 x sterker en 50% lichter dan glas, maar daarnaast is het ook stukken goedkoper dan glas. Om die reden wordt het materiaal steeds vaker gebruikt. Perspex opaal plaat heeft door het productieproces een dikte die precies 2mm is. 

Bewerkingen:

Het bewerken van een Perspex Opaal 2 mm plaat ( XT ) is zeer beperkt.  Als je zelf gaat zagen, boren, frezen etc. moet je erg goed opletten dat het materiaal niet scheurt.  Wilt u warme bewerkingen doen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen, dan kunt u beter kiezen om gegoten Perspex Opaal ( GS ) te kopen. te doen. Wilt U zelf Perspex bewerkingen doen. Wilt u Perspex gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Perspex Opaal 2 mm ( XT ) Voor- en Nadelen

De Perspex Opaal 2 mm plaat heeft een precieze dikte ( 2mm ) en laat ongeveer 30% licht door.  Het licht wordt overigens door de opaal Perspex plaat gelijkmatig verdeeld, ook als je maar bijvoorbeeld een kleine LED lichtbron gebruikt. Het enigste nadeel van de XT opaal Perspex plaat is dat het moeilijker te bewerken is. Maar als je kiest voor gegoten GS Opaal Perspex, dan kun je alle bewerkingen makkelijker doen.

Perspex Opaal 2mm XT eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 12 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl