Plexiglas Opaal 3 mm

Plexiglas Opaal 3 mm
€ 41,11 incl. BTW per M²
€ 33,98 excl. BTW per M²
in voorraad
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
Stuksprijs per product excl. BTW 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
Plaats in winkelwagen

Plexiglas Opaal 3mm heeft de kleur melkwit en een lichtdoorlatendheid van 30%.  Daarom wordt het ook vaak melkglas genoemd. Dit betreft een Plexiglas XT (geëxtrudeerde) plaat. Deze plaat is voor vele standaard toepassingen te gebruiken. Echter bij bewerkingen zoals o.a. zagen, boren, frezen en "warme" bewerkingen (buigen, laseren en polijsten) adviseren wij gegoten Opaal Plexiglas GS te gebruiken. Bij Kunststof Kopen kunt u opaal plexiglas 3mm gratis op maat laten zagen zonder reststukken. Wilt u meer weten over de toepassingen van Opaal Plexiglas 3mm? Lees dan hieronder verder.

Toepassingen Plexiglas Opaal 3mm:

Plexiglas Opaal 3mm is een goedkope kunststof plaat die veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld voor het maken van een raam, lichtbak, lichtkubus,  plantenbak, bureau accessoire of naambordje, en nog veel meer toepassingen. Deze geextrudeerde plexiglas plaat ( XT ) is populair onder hobbyisten maar wordt met name veel gekocht door de reclamewereld, interieurbouw en standbouw. XT Plexiglas is wat moeilijk te bewerken. Als je wilt bewerken, dan raden we je aan om te kiezen voor gegoten Plexiglas Opaal 3mm.

Kenmerken Opaal 3mm:

Opaal Plexiglas XT heeft een lichtdoorlatendheid van ong. 30% en is bovendien UV bestendig.  Binnen- of buiten gebruiken maakt dan ook niet uit. Qua eigenschappen is Plexiglas Opaal een goede glas vervanger. Het is 30 x sterker en 50% lichter dan glas, maar daarnaast is het ook stukken goedkoper dan glas. Om die reden wordt het materiaal steeds vaker gebruikt.  Plexiglas opaal plaat heeft door het productieproces een dikte die precies 3mm is. 

Bewerkingen:

Het bewerken van een Plexiglas Opaal 3mm plaat ( XT ) is zeer beperkt.  Als je zelf gaat zagen, boren, frezen etc. moet je erg goed opletten dat het materiaal niet scheurt.  Wilt u warme bewerkingen doen zoals polijsten, laseren, graveren of buigen, dan kunt u beter kiezen om gegoten Plexiglas Opaal ( GS ) te kopen. te doen. Wilt U zelf Plexiglas bewerkingen doen. Wilt u Plexiglas gaan boren of zagen? Klik dan op boren of zagen om te lezen hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Plexiglas Opaal 3mm ( XT ) Voor- en Nadelen

De Plexiglas Opaal 3mm plaat heeft een precieze dikte ( 3mm ) en laat ongeveer 30% licht door.  Het licht wordt overigens door de opaal plexiglas plaat gelijkmatig verdeeld, ook als je maar bijvoorbeeld een kleine LED lichtbron gebruikt.  Het enigste nadeel van de XT opaal plexiglas plaat is dat het moeilijker te bewerken is. Maar als je kiest voor gegoten GS Opaal Plexiglas, dan kun je alle bewerkingen makkelijker doen.

Plexiglas Opaal 3mm XT eigenschappen

Gewicht/Dichtheid: 12 kg per m2 (1,19 g/cm3)
Brandklasse: B2
Wateropname ISO 62: 0.3
Bewerkingstemperatuur: +/-65 graden celsius

Type Gegoten
Soort Opaal
Kleur Opaal/Melkwit
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 2050
Dikte (mm) 3

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl