Plexiglas

Plexiglas Assortiment

Plexiglas is een van de meest bekende en meest gebruikte kunststoffen die er op de markt is. Toch is het eigenlijk geen kunststof maar een merknaam. Het is namelijk acrylaat. Toch begrijpt iedereen wat er mee bedoeld wordt. De merknaam Plexiglas is zo sterk is dat men vergeet wat het materiaal precies is. Toch zijn er naast Plexiglas nog meer sterke merken in acrylaat, namelijk Perspex.

Plexiglas Helder op maat

Plexiglas is er in vele soorten, maten, diktes etc. De meest gebruikte platen zijn uiteraard de glasheldere/transparante platen. Dit plexiglas wordt vooral gebruikt als glasvervanger. Het materiaal is veel lichter dan glas, valt niet in scherven, is goed zelf te bewerken en is bovenal veel goedkoper dan glas. Ook zijn de platen nog helderder dan standaard glas. Tijdens de productie komt er minder vuil in de Plexiglas platen dan glas. Hierdoor zijn de platen bijzonder zuiver en helder.
Dit is dan ook de reden dat veel mensen plexiglas aanschaffen. Uiteraard zitten er ook een aantal nadelen aan plexiglas. Zo is het krasgevoeliger en heeft het weer meer invloed op het materiaal dan glas. Ook is Plexiglas minder stijf dan glas.

Plexiglas Opaal

Een andere veelgebruikte soort plexiglas is opaal of melkglas. Deze platen worden vaak als lichtbakplaten gebruikt. Ze schermen de lichtbron af, maar laten wel licht door. Ook worden de opaal platen gebruikt as afdak of uitbouw. Plexiglas Opaal schermt meer licht af dan Plexiglas Helder en hierdoor wordt het minder warm onder de uitbouw.

Plexiglas Kleur

Ook is plexiglas er in vele kleuren. Deze vaak massieve kleuren worden vaak voor de reclame industrie gebruikt als gevelletters of decoratie. Ook wordt het veel toegepast voor signing. Plexiglas Kleur is er in vele soorten en maten. Lees hieronder meer over alle kleuren die wij in ons assortiment hebben.

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Plexiglas Kleuren en bewerkingen


Bij Kunststof Kopen kunt u naast het helder plexiglas, opaal plexiglas en gekleurd plexiglas ook zwart en wit plexiglas bij ons op maat bestellen. Naast dit assortiment hebben wij nog veel meer Plexiglas. Plexiglas kleur is er namelijk in massieve/niet transparante kleuren zoals ze bij ons op de website staan. Daarnaast hebben we ook meerdere kleuren Plexiglas Transparant. Wij hebben standaard kleuren in transparant maar ook Plexiglas Fluor. Dit zijn 5 kleuren, namelijk geel, blauw, groen, rood en oranje. Naast alle kleuren hebben wij ook meer dan 30 kleuren in Plexiglas Frost. Plexiglas Frost zijn gezandstraalde platen en hebben daarom een licht ruwer oppervlak dan de standaard gladde platen. Alle platen in Plexiglas hebben een glanzende/glossy afwerking. De Frost platen zijn matter van kleur doordat het oppervlak wat ruwer is. De meest bekende en meest gebruikte Frost kleuren zijn de Crystal Clear en Polar White. De Crystal Clear is een heldere plaat maar dan gezandstraald. Hij wordt daardoor licht opaal en lijkt op melkglas. De Polar White is een opaal plaat die gezandstraald is. Hij is erg opaal en behoorlijk wit, maar laat ook licht door. Beide platen worden veel gebruikt voor lichtreclame of toepassingen. De lichttransmissie van die platen is erg mooi. De hele plaat licht mooi op in plaats van een gedeelte van de plaat.

Naast ons assortiment kunnen wij ook veel bewerkingen doen op Plexiglas. Zo kunnen wij cirkels frezen, boren, stofkappen maken, figuren frezen, acrylaat spiegels, buigen, polijsten, etc. Deze bewerkingen kunt u niet aanvinken op de website. Dit komt omdat iedere opdracht en aanvraag uniek is. Het is dan ook niet samen te vatten in 1 prijs. Het is dan ook verstandig een offerte aan te vragen bij ons via info@kunststofkopen.nl

Plexiglas Helder Diktes


Plexiglas Helder is in verschillende diktes verkrijgbaar. Bij ons op de website vindt u plexiglas helder in 2mm, 3mm, 4 mm, 5mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. Naast deze diktes verkopen we nog meer diktes in plexiglas helder. Dit loopt van 12 mm dik tot 100 mm dik. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. In plexiglas opaal zijn er diktes van 2 t/m 5 mm. Ook hier geldt dat er mee diktes verkrijgbaar zijn. Plexiglas in kleur is in principe altijd 3 mm. Naast de 3 mm hebben wij ook kleuren in 8 mm.

Plexiglas XT


Bij Kunststof Kopen vindt u op de website de XT variant van plexiglas in helder en opaal. De kleuren zijn altijd gegoten plexiglas. Wij hebben eveneens in helder en opaal gegoten plexiglas. Als de platen meer dan 12 mm dik zijn, zijn ze altijd in gegoten plexiglas. Bij opaal plexiglas vanaf 6 mm is het ook altijd gegoten materiaal.