Polycarbonaat Kanaalplaat

Polycarbonaat kanaalplaat is een veel gebruikt materiaal voor een terrasoverkapping, uitbouw, maar vooral ook voor kassen.
Polycarbonaat kanaalplaat is bijzonder slagvast, erg licht, maar toch zeer sterk. Het kan goed tegen weersinvloeden en is makkelijk te installeren.

Polycarbonaat Kanaalplaat eigenschappen

Polycarbonaat kanaalplaat kenmerkt zich doordat de platen bijzonder sterk en taai zijn. Door het gebruik van meerdere dunne lagen zijn de platen erg stijf en vlak, zeker bij de dikkere platen en kunnen ze ook relatief veel gewicht dragen.

Polycarbonaat Kanaalplaat Assortiment

Polycarbonaat Kanaalplaat kleur

In kanaalplaten zijn er 2 kleuren die veelal gebruikt worden, namelijk helder en opaal. De reden is dat die platen veelal buiten worden toegepast voor veranda’s, uitbouw, kassen etc. De heldere platen laten bijzonder veel licht door en door de UV-bescherming blijven ze lang mooi. Polycarbonaat Kanaalplaat Helder wordt dan ook vaak voor lichtstraten gebruikt of als glasvervanging voor buiten. Zo kun je een mooie veranda maken met veel lichtinval.
Polycarbonaat Kanaalplaat Opaal laat minder licht door. Uiteraard komt er nog voldoende licht binnen, echter beschermd het beter tegen de zon. Ook wordt het minder warm onder polycarbonaat kanaalplaat opaal. Ook deze platen hebben UV-bescherming en kunnen goed buiten worden toegepast.

Polycarbonaat Kanaalplaat diktes


Polycarbonaat kanaalplaten hebben verschillende diktes. Zo zijn er dunnere platen van 4 mm, 6 mm en 8 mm. Deze kunnen goed als beschermwand dienen of voor kleine ruitjes. De platen zijn redelijk flexibel maar wel heel taai.
De dikkere platen zoals 10 mm en 16 mm worden vaak voor overkappingen gebruikt. Denk hierbij aan veranda’s. De 10 mm platen kunnen een overspanning maken tot 50 cm zonder ondersteuning. De 16 mm platen kunnen een overspanning maken van rond de 75 cm zonder ondersteuning. De 16 mm is extra stijf ivm de X-structuur die in de plaat zit. Die zorgt ervoor dat hij minder snel gaat doorhangen.
De dikste platen in Polycarbonaat kanaalplaat zijn de 25 mm en 32 mm platen. Deze worden voornamelijk voor de kassenbouw of tuincentra gebruikt. De reden hiervoor is dat deze platen extra sterk en stijf zijn en lange overspanningen kunnen maken van meer dan een meter. Hierdoor zijn minder dwarslatten nodig.

Polycarbonaat Kanaalplaat afmeting


De standaard afmeting van de platen bij ons op de website hebben een lengte van 7000 mm. Feitelijk kunnen ze oneindig lang worden gemaakt. Wij hebben ze in maximale lengtes van 7000 mm liggen. De breedte is afhankelijk van de dikte van de plaat. De dunnere platen zijn vaak in 1050 of 2100 mm breedte te krijgen. In 4 mm is dit alleen maar in 2100 mm.
De dikkere platen kennen iets meer variatie. Die zijn eventueel ook op 980 mm en 1250 mm te verkrijgen. Doordat er meer variatie is, kan u als klant beter kiezen welke breedte voor u geschikt is, zodat u niet met veel restmateriaal zit.

De dikste platen van 25 en 32 mm hebben weer minder keus. De 32 mm plaat is alleen in 1230 mm verkrijgbaar. Vaak worden de polycarbonaat kanaalplaten van 32 mm in lange lengtes geleverd, maar is het verstandig niet breder te gaan dan de 1230 mm. Op deze manier zijn er niet veel dwarslatten nodig en dat scheelt in de bouw van de constructie.

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl