Terrasoverkapping

Als u een terrasoverkapping gaat maken, dan loopt u tegen verschillende dingen aan. Van welk materiaal wil ik het maken. Welke stellage komt eronder. Wil ik veel of weinig lichtinval, en uiteraard de prijs. Wij zullen u een handje helpen in deze zoektocht.

Terrasoverkapping met kunststof platen

Als dak bekleding van uw terrasoverkapping kunt u kiezen uit verschillende soorten materialen. U kunt het afwerken met hout of bijvoorbeeld met glas. Daarnaast zijn er allerlei varianten in kunststof. Hieronder ziet u een aantal materialen staan die hiervoor geschikt zijn. Ook kunt u hieronder meer informatie vinden over de voor en nadelen van de verschillende materialen, zodat u een goede keuze kunt maken wat u wilt hebben voor uw terrasoverkapping.

Terrasoverkapping Kanaalplaten

Een van de meest gebruikte oplossingen voor een terrasoverkapping zijn kanaalplaten. De platen kunnen goed tegen weersinvloeden en zijn ook bijzonder sterk en taai. U kunt ze goed zelf bewerken zoals zagen of boren. Afhankelijk van de dikte die u kiest, kunt u een grotere overspanning maken zonder ondersteuning. En hoe minder ondersteuning, des te minder kosten u maakt voor het raster ter ondersteuning van de platen.

De kanaalplaten zijn er in helder en opaal. De heldere platen zorgen ervoor dat er veel licht doorkomt. De UV-bescherming in de platen zorgt ervoor dat de platen niet snel vergelen of verkleuren. Als u ze goed onderhoudt, dan gaan ze lang mee. De platen in opaal laten zo’n 60% licht door, maar blokkeren bijvoorbeeld wel de zon. Ook houdt hij meer warmte tegen, zodat u lekker beschut kunt zitten zonder dat het te warm wordt.

De meest gebruikte dikte voor een terrasoverkapping is de 16 mm kanaalplaat. Deze kan een overspanning maken van 70 a 75 cm. De plaat heeft een X-structuur die ervoor zorgt dat de plaat extra sterk is en stijf. Zo hangt hij minder door.

Daarnaast zijn de platen bijzonder licht en ook qua prijs erg voordelig. Het enige nadeel, mits het een nadeel is, is dat niet iedereen de kanalen mooi vindt en liever een strakke vlakke plaat heeft.

Terrasoverkapping Plexiglas

Ook Plexiglas platen zijn geschikt voor een terrasoverkapping. Plexiglas heeft eveneens UV-bescherming en kan daarom ook buiten worden toegepast. Plexiglas is er in vele soorten en maten en kan daarom goed worden toegepast voor een terrasoverkapping. Hoe groter u de overspanning maakt, hoe dikker de platen moeten worden. Anders gaan ze doorhangen.

Een plexiglas plaat van 8 mm kan een overspanning maken van rond de 70 cm. Een plaat van 10 mm kan een overspanning maken van rond een meter.

Het voordeel van Plexiglas is dat het goedkoper is dan glas. Ook lijkt het net glas, zodat u veel licht naar binnen kunt laten komen. Het eventuele nadeel is dat u relatief dikkere platen nodig heeft als u grotere overspanningen wilt maken. Plexiglas is buigzamer dan glas.

Terrasoverkapping Polycarbonaat massief

Naast de Plexiglas platen zijn er ook polycarbonaat massief platen.  Het grote verschil tussen Plexiglas en polycarbonaat is dat polycarbonaat iets buigzamer is, maar ook veel taaier. Polycarbonaat kan praktisch niet breken en is goed te bewerken. Als uw terrasoverkapping dus iets meer te verduren krijgt, dan is het verstandiger om polycarbonaat te nemen. De platen zijn iets duurder, maar wel veel sterker.

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl