Trespa ® / HPL

Bij Kunststof Kopen hebben wij een breed assortiment aan HPL platen. Wij verkopen originele Trespa ® platen, maar wij hebben ook HPL platen van het merk Abet. Hieronder vindt u ons gehele assortiment. Zit uw kleur, dikte of afmeting er niet tussen? Vraag deze dan gerust bij ons aan via info@kunststofkopen.nl. Wij hebben een breed assortiment aan kleuren en diktes op voorraad liggen.
HPL is een materiaal dat verschillende toepassingen kent. Vooral als gevelbekleding en voetbalborden wordt het bijvoorbeeld veel gebruikt. De platen zijn erg stijf en vlak en kunnen goed buiten gebruikt worden. Voor veel mensen is Trespa ® een synoniem voor HPL. DIt is echter niet het geval. Trespa ® is een merknaam van HPL platen, net zoals Abet en Arpa. Trespa ® is misschien wel de sterkste naam in de HPL-wereld en wordt bijzonder veel toegepast. Bij Kunststof Kopen kunt u kiezen welk merk of kleur u aanspreekt. Bij Kunststof Kopen zijn beide merken die wij aanbieden A-merken en zijn van hoge kwaliteit.

HPL soorten

In HPL zijn er verschillende soorten platen. Allereerst zijn er gladde HPL platen. Deze hebben een glad oppervlak en worden vaak voor interieur toepassingen gebruikt. Vooral de HPL wit glad wordt bijzonder veel gebruikt. Denk hierbij aan voetbalborden, gevelbekleding of reclameborden. Doordat het materiaal een glad oppervlak heeft is het ook makkelijk te bestickeren.

Daarnaast zijn er de platen in kleur. Deze HPL platen worden vaak als gevelbekleding of boeibord gebruikt. De platen zijn er in verschillende RAL kleuren te krijgen en kunnen ook gemaakt worden in welke kleur dan ook. Deze platen hebben vaak een lichte structuur.

HPL structuur

Naast de gladde platen zijn er ook HPL platen met structuur. Deze platen worden veelal buiten gebruikt. Het oppervlak heeft een zo gezegd sinaasappelhuidje. De platen zijn meestal in kleur en worden bijna altijd voor gevelbekleding of boeiborden gebruikt. De platen hebben een uv-film en kunnen daarom goed buiten worden gebruikt zonder dat ze verkleuren. Ook zijn ze goed te onderhouden met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Trespa® platen zijn zeer geschikt voor buitengebruik en hebben eveneens een lichte structuur.

Wat is HPL?

HPL platen zijn eigenlijk niet echt een kunststof plaat. Het is een combinatie van papierpulp en fenolhars met een toplaag van melaminehars die onder hoge druk worden samen geperst. HPL staat dan ook voor High-Pressure-Laminate. De kern van de platen is dan ook vaak bruin of zwart. Het oppervlak wordt vaak aan beide zijden afgewerkt met een bepaalde bovenlaag in de kleur naar keuze. Hierover komt een beschermende film die ervoor zorgt dat de plaat minder snel kapot gaat en beschermt tegen UV. Trespa® is dus een merknaam van HPL, niet een materiaal op zich.

HPL merk

Bij Kunststof Kopen verkopen wij platen van het merk Trespa® en Abet. Dit is naast Arpa een van de meest voorkomende HPL platen op de Nederlandse markt. Het is bij bepaalde projecten soms erg handig om te weten welke platen er al eerder gebruikt zijn. Vaak worden bepaalde platen vervangen en dan is het handig als de RAL kleur overeenkomt en ook de structuur op de HPL plaat.

HPL platen zijn bijzonder sterke en stijve platen. Ze blijven dan ook erg vlak. Meestal worden de platen in 6 of 8 mm gemaakt. Vooral de platen die buiten worden gebruikt hebben die dikte. De HPL wit glad platen zijn er in meerdere diktes. Vaak worden deze platen ook gebruikt voor reclamedoeleinden zoals reclameborden. Afhankelijk van de grootte van de plaat kunt u de dikte bepalen van de plaat. Zo kunt u altijd een dikte kiezen zodat de plaat mooi strak en vlak blijft.

Het gewicht van de HPL is redelijk hoog, namelijk 1,4 kg per m2 per mm. Een plaat van 6 mm dik is per m2 8,4 kg. De platen dienen dan ook altijd goed te worden vast gemaakt. Het gebruik van Torx-schroeven van 38 mm is hierbij aan te raden. Deze zijn eventueel verkrijgbaar in dezelfde RAL-kleur als de platen.

HPL afmetingen

De platen worden vaak gemaakt in 3050 x 1300 mm. Daarnaast zijn er ook andere afmetingen verkrijgbaar van 3230 x 1610 en 4200 x 1810 mm. Bij Kunststof Kopen kunt u deze platen bestellen of een offerte aanvragen via info@kunststofkopen.nl

 

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl