HPL Wit

Bij Kunststof Kopen vindt u platen van 2 merken, namelijk Abet en Trespa ®. Trespa ® is misschien wel het meest bekende merk HPL. U kunt ook HPL platen van het merk Trespa ® bestellen. Onze wit gladde platen vindt u hieronder. Deze zijn van het merk Abet. Deze zijn bijzonder geschikt voor gevelbkleding, boeiborden, en andere interieur- en exterieur toepassingen. Hieronder vindt u platen in verschillende diktes. De standaardafmeting van de platen is 3050 x 1300 mm, maar uiteraard hebben wij ze ook op andere afmetingen (2440 x 1220 mm, 4200 x 1810 mm etc.) liggen. Wij leveren deze HPL op iedere gewenste afmeting en zonder rest. Overige technische gegevens vindt u hieronder.

HPL Eigenschappen

De HPL platen die u bij ons op de website vindt zijn gladde platen. Het oppervlak is volledig glad. Er zijn ook platen met een structuur (sinaasappelhuidje) te vinden. Ook deze platen hebben wij in ons assortiment, echter vindt u deze niet op onze website. De HPL platen zijn prima geschikt voor zowel exterieur als interieur toepassingen. Mits onder de juiste condities geïnstalleerd heeft u jaren lang plezier van de platen.

De platen die wij bieden hebben een bruine kern. Afhankelijk van het merk kan de kern een andere kleur hebben. Trespa ® platen hebben bijvoorbeeld een zwarte kern. Zowel bij het op maat zagen als bij installatie is om schone randen te zagen en de platen waar nodig in een profiel te plaatsen. Beschadigde randen kunnen ervoor zorgen dat de plaat vocht opneemt en dan bolt hij helemaal op. De kern van een HPL plaat is opgebouw uit lagen papier en fenolhars. Wanneer de plaat beshadigd is kan het papier het water opnemen en is de plaat onbruikbaar.

De Abet wit gladde platen bij ons op de website hebben de RAL-kleur 9016 en zijn dan ook ultrawit. We hebben eveneens meerdere kleuren op voorraad liggen, zoals de 9001, 9010 in wit/creme maar ook overige kleuren. Deze kunt u per offerte bij ons opvragen.

HPL platen zijn van zichzelf bijzonder stijf. Zelfs in 3 mm zijn de platen amper buigzaam. Ook laten ze zich goed bewerken. Ze zijn goed te zagen of te frezen.

HPL Diktes

HPL wordt geproduceerd in meerdere diktes. In kleur is dit vaak 3, 6 of 8 mm. In wit zijn er meerdere opties. Het begint vanaf 3 mm, maar is er ook in 4, 5, 6, 8, 10, 12 en 15 mm. UIteraard zijn er ook dikkere platen beschikbaar.

HPL Toepassingen

HPL kan voor verschillende dingen worden toegepast. Meestal wordt het gebruikt als gevelbekleding, gevelborden, boeiborden of overige exterieurtoepassingen. Verder leent het materiaal zich ook goed als reclamebord of voetbalbord. Doordat de platen erg stijf zijn en vlak en ook goed tegen weersinvloeden kunnen zijn ze erg duurzaam en voor vele doeleinden toe te passen.

HPL Merk

Bij Kunststof Kopen hebben wij er bewust voor gekozen 2 merken aan te bieden. Trespa ® is misschien wel het sterkste en meest bekende merk op de Nederlandse markt. Het heeft een breed assortiment aan platen en wordt al bij veel projecten gebruikt. Abet gebruiken wij als 2e merk omdat ze eveneens goede kwalitatieve platen leveren, maar wel voor een ander budget. Zo worden HPL platen voor alle doelgroepen toegankelijk en ook voor elke toepassing. En ook kunt u nu uit een breed assortiment kiezen zodat het altijd de goede aanvulling is op uw project.

Bel ons

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl