Boren

Het boren van kunststoffen is een van de meest gebruikte bewerkingen van kunststof. Dit kunt u zelf doen, of wij kunnen dit voor u doen tegen meerprijs. ( op aanvraag )  

Het plaatsen van boorgaten wordt vaak gebruikt aangezien veel kunststoffen worden gebruikt als reclameborden of signing doeleinden. Bij de meeste materialen is het boren van gaten een koud kunstje. Alleen bij Plexiglas is het wat lastiger. Bij dit materiaal moet het met meer beleid worden gedaan, aangezien Plexiglas eerder scheurt dan bijvoorbeeld polycarbonaat.

Ook bij polycarbonaat worden vaak boorgaten geplaatst aangezien het veelvuldig wordt gebruikt als terrasoverkapping of uitbouw.

Heeft u specifieke wensen? Vraag dan een offerte aan via ons contactformulier of bel ons op 085-0656482.

Kunststoffen zelf boren

Als u de gaten in uw Plexiglas, HPL, of polycarbonaat wilt boren staan hieronder wat handige tips. 

Wat heeft u nodig:

- Schilderstape

- Lijmklemmen

- Boorplaat

- Boormachine

- IJzerboor

Leg de plaat die u wilt boren stevig neer bovenop de boorplaat en zet hem vast met de lijmklemmen zodat de plaat niet kan verschuiven. De boorplaat zorgt ervoor dat u het gat kan doorboren tot door het materiaal. U stopt pas met boren als de boor in zijn geheel in de boorplaat is aangekomen (de boorplaat moet wel dik genoeg zijn). Plak vervolgens het schilderstape daar waar u wilt boren. Nu kunt u op het schilderstape u gewenste positie aftekenen. Het schilderstape zorg er ook voor dat uw boor niet wegglijdt tijdens het boren.

Als u gaten wilt boren tot 4 mm kunt u direct de juiste dikte boor pakken en aan de slag gaan. Wilt u een boorgat groter maken dan 4 mm maak dan eerst een kleiner gat. Daarna kunt u hem boren tot de gewenste diameter. Let er op dat u altijd minimaal 10 mm met de buiten zijde van het boorgat uit de kant blijft anders wordt de plaat veel minder stevig en kan hij breken bij het boorgat als er te veel kracht op komt. De gewenste afstand tot de rand van de plaat en het gewenste boorgat is bij voorkeur 20 mm.

Houdt de boor recht en laat de boor zijn werk doen. Drukt u een klein beetje tot de boor grip heeft en gebruik niet te veel toeren. Door de wrijving van een te hoog toerental kan het materiaal smelten. 

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl