Plexiglas Opaal

Plexiglas opaal of melkglas is na Plexiglas helder een van de meest verkochte kunststoffen op de markt. Het leent zich bijzonder goed voor een aantal doeleinden. Plexiglas Opaal wordt voornamelijk gebruikt in de lichtindustrie als lichtbakplaat, maar kan ook als beschermplaat, raam of achterwand bijvoorbeeld worden gebruikt.

Plexiglas Opaal op maat

Plexiglas Opaal kunnen wij op maat zagen. Dit kan tot op de mm nauwkeurig. Het zagen is bij ons geheel gratis. Ook koopt u alleen wat u nodig hebt en niet voor reststukken.

Plexiglas Opaal toepassingen

De toepassingen van Plexiglas Opaal zijn lichtbakken of ramen. Uiteraard zijn er nog vele andere toepassingen voor het materiaal, maar deze 2 zijn wel de meest opvallende.
Wilt u meer weten over het materiaal? Neem dan contact met ons op of lees hieronder verder waar Plexiglas Opaal geschikt voor is en welke eigenschappen het heeft.

Plexiglas Opaal afmetingen

Plexiglas Opaal is standaard verkrijgbaar op platen van 3050 x 2050 mm bij ons op de website. Toch bestaand er voor dit materiaal ook andere afmeting. Deze zijn er alleen maar in 4 mm. Op die dikte is plexiglas opaal er ook in 4000 x 2050 mm en 6000 x 2050 mm. Deze lange platen worden vaak gebruikt voor grote lichtbakken voor reclamedoeleinden. Bij ons kunt u de Plexiglas opaal platen ook bestellen. Vraag deze dan aan via de email info@kunststofkopen.nl. We verkopen deze platen per lengte, maar kunnen ze wel inkorten op iedere gewenste afmeting.

Plexiglas Opaal kleur

Plexiglas Opaal wordt ook wel melkglas genoemd. Het Plexiglas Opaal dat wij verkopen is XT materiaal. Dit betekend dat het een geëxtrudeerde plaat is. De lichtdoorlatendheid van een 3 mm plaat ligt rond de 70%. In 5 mm is dit een paar procent minder. De verschillen qua lichtdoorlatendheid van het Plexiglas Opaal is per mm weinig. Er bestaan wel andere Plexiglas Opaal platen met een andere lichtdoorlatendheid. Dit zijn altijd gegoten platen en die zijn er in 4 verschillende uitvoeringen.

Vaak verwarren mensen de opaalplaten met Plexiglas wit. Dit komt omdat ze op het oog veel op elkaar lijken. Als er weinig ligt achter staat, dan ziet de plaat er wit uit. Als je hem naast een witte plaat houdt zul je zien dat hij dan grijzer is dan de witte plaat. Plexiglas Opaal is hoogglans net zoals de vele andere kleuren platen. Het heeft dan ook een “glossy” uitstraling.

Naast onze Plexiglas Opaal platen hebben wij nog 2 soorten platen die een opaaluitstraling hebben. Dit zijn de Crystal Clear en Polar White. De Crystal Clear is een transparante Plexiglas plaat die een gezandstraald uiterlijk heeft. De plaat is hierdoor matter qua uitstraling. De Crystal Clear lijkt een soort melkglas. De Polar White is een opaalplaat die ook een gezandstraald uiterlijk heeft. Hij is witter dan de Polar White en laat ook minder licht door. Beide platen worden bijzonder veel in de lichtreclame gebruikt en voor andere lichttoepassingen. Beide platen hebben een mooie lichttransmissie. Hierdoor licht de plaat mooi op en is de hele plaat verlicht. Het is een goed alternatief voor de standaard opaalplaten.

Heeft u nog meer vragen over Plexiglas Opaal? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0656482 of via info@kunststofkopen.nl

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl