Aluminium Sandwichpaneel

Aluminium Sandwichpanelen zijn kunststof platen die een steeds grotere rol spelen in de signbranche en thuis. Doordat de platen relatief licht zijn vervangen ze de HPL panelen. Ook is er een breed assortiment aan kleuren en dessins. Daarnaast zijn de platen bijzonder stijf en zijn ze ook voor exterieur toepassingen goed te gebruiken. De platen hebben de laatste jaren dan ook een flinke opmars gemaakt.
Wilt u meer weten over aluminium sandwichpanelen? Lees dan hieronder verder.

Aluminium Sandwichpaneel eigenschappen

Een aluminium sandwich paneel is een kunststof plaat die uit een aantal lagen is opgebouwd. De kern is PE. Afhankelijk van de fabriek kan deze samenstelling enigszins afwijken. De PE kern wordt omsloten met aluminium. Afhankelijk van de kwaliteit en het merk verschilt de dikte van het aluminium. Hij is vaak 0,21 mm of 0,3 mm dik. Bij Kunststof Kopen zijn de toplagen van de sandwichplaten 0,3 mm dik. Dit zorgt voor meer body en stevigheid. De buitenzijde van het aluminium wordt afgewerkt met een bepaalde coating die een bepaalde kleur heeft of dessin. Die laag wordt daarna afgewerkt met een beschermlaag om de duurzaamheid te verlengen. De platen worden in principe geleverd met aan weerszijden een beschermfolie zodat de platen ook met het transport extra beschermd zijn.

Aluminium Sandwichpaneel toepassingen

De platen worden veelal gebruikt in de reclame industrie als reclameborden en tegenwoordig ook vaak in huis of op kantoor. Dit kan zowel voor interieur als exterieur toepassingen. Bij buitengebruik is het wel verstandig om de platen in een frame te plaatsen. De kern van het materiaal zal het eerste reageren op weersinvloeden en gaat vaak het snelst kapot. Door die te beschermen verleng je de duurzaamheid van de plaat enorm. Verder worden de platen ook steeds meer voor interieur toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan achterwanden van een keuken (RVS geborsteld). Dit kan met een mooie kleur of dessin, maar er kan ook een mooie print op een plaat worden gemaakt die als achterwand dient. Ook is de plaat een mooie afwerkplaat voor in huis. Verder zien we veel foto's die worden gedrukt op aluminium sandwichpanelen en ook als boeibord zijn de platen goed geschikt.
Aluminium sandwichpanelen kunnen goed met verschillende temperaturen omgaan. Zowel vrieskou als hoge temperaturen in een keuken zijn geen probleem. Hierdoor kan het vrijwel overal worden toegepast. Als spatwand in de keuken is dus geen probleem.

Aluminium Sandwichpanelen soorten

In aluminium sandwichpanelen zijn er meerdere merken op de Nederlandse markt. De bekendste is Dibond. Daarnaast zijn er nog andere grote merken zoals Alupanel (dit merk verkopen wij op onze website), C-Bond etc.
Ieder merk heeft zijn eigen gamma aan kleuren en dessins of eigenschappen. Zoals gezegd kiest ieder merk voor zijn eigen dikte in aluminium. De meeste merken hebben standaard een aantal kleuren in hun gamma en de rvs geborsteld. Dibond heeft daarnaast ook een speciale lijn in exterieur platen. Het voordeel van de Alupanel platen is dat ze aan weerszijden gekleurd zijn en in de combinatie mat/glans worden geleverd. Zo heeft u als  eindgebruiker meer mogelijkheden. De plaat kan immers omgedraaid worden. 

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl