PMMA

PMMA is de technische naam van acrylaat. Acrylaat kennen wij vaak onder de merknamen Plexiglas of Perspex. PMMA wordt veel gebruikt als glasvervanging of voor reclamedoeleinden. Wilt u meer weten over PMMA of zien welke platen wij in ons assortiment hebben? Lees dan hieronder verder.

PMMA Helder

De heldere variant van PMMA is de meest afgenomen PMMA plaat. PMMA kennen we ook onder de naam acrylaat, maar de scheikundige naam is Polymethylmethacrylaat. Om die reden worden de platen dan ook vaak acrylaat platen genoemd. PMMA is geur- en kleurloos en is goed te verlijmen. Ook kunt u makkelijk in het materiaal boren.


Hieronder vindt u ons assortiment aan PMMA Heldere platen.

PMMA Opaal

Dit materiaal wordt veel gebruikt in de sign/reclame industrie voor het vervaardigen van lichtbakken. De lichtbaken die u in het straatbeeld ziet met een witte achtergrond worden uitgevoerd in PMMA Opaa. Dit komt door de goede lichtdoorlaatbaarheid van het materiaal. Als het licht uitstaat is het gewoon een witte plaat en als u het licht aan zet laat de plaat gedoseerd het licht door.

Hieronder vindt u ons assortiment aan PMMA Opaal platen.

PMMA gekleurd

Door de goede toepasbaarheid van de heldere en de opaal platen van PMMA is er ook steeds meer vraag gekomen naar PMMA gekleurde platen. Door verschillende pigmenten toe te voegen worden de platen gekleurd. Ook voor de gekleurde platen geld dat er een UV-filter zit in het materiaal. Deze UV-filter is gemaakt om de verkleuring van het materiaal door de zon tegen te gaan. Qua kleuren zijn er zowel transparante kleuren beschikbaar, maar ook massieve (niet licht doorlaatbare) kleuren.

PMMA plaat zwart en wit

Dit lichte PMMA materiaal wordt o.a. veel gebruikt in de fotografie. De glanzende PMMA plaat geeft een geweldige reflectie voor het maken van bijvoorbeeld productfoto's. Zowel de zwarte als de witte platen zijn beschikbaar in verschillende diktes zoals 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm. Van een aantal diktes zijn de platen ook in het mat verkrijgbaar. Voor de matte platen verzoeken wij u een aanvraag te doen.

PMMA plaat de grondstoffen

Om de plaat te produceren zijn de volgende grondstoffen nodig:
- zwavelzuur
- waterstof-cyanide
- aceton
- methanol

Deze stoffen worden bij het productieproces volledig omgezet bij een temperatuur van 450 garden naar het eindproduct PMMA.

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Bijsterhuizen 5022
6604 LZ Wijchen / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl