PMMA

PMMA is de technische naam van acrylaat. Acrylaat kennen wij vaak onder de merknamen Plexiglas of Perspex. PMMA wordt veel gebruikt als glasvervanging of voor reclamedoeleinden. Wilt u meer weten over PMMA of zien welke platen wij in ons assortiment hebben? Lees dan hieronder verder.

PMMA Helder

De heldere variant van PMMA is de meest afgenomen PMMA plaat. PMMA kennen we ook onder de naam acrylaat, maar de scheikundige naam is Polymethylmethacrylaat. Om die reden worden de platen dan ook vaak acrylaat platen genoemd. PMMA is geur- en kleurloos en is goed te verlijmen. Ook kunt u makkelijk in het materiaal boren.


Hieronder vindt u ons assortiment aan PMMA Heldere platen.

PMMA Opaal

Dit materiaal wordt veel gebruikt in de sign/reclame industrie voor het vervaardigen van lichtbakken. De lichtbaken die u in het straatbeeld ziet met een witte achtergrond worden uitgevoerd in PMMA Opaal. Dit komt door de goede lichtdoorlaatbaarheid van het materiaal. Als het licht uitstaat is het gewoon een witte plaat en als u het licht aan zet laat de plaat gedoseerd het licht door.

Hieronder vindt u ons assortiment aan PMMA Opaal platen.

PMMA gekleurd

Door de goede toepasbaarheid van de heldere en de opaal platen van PMMA is er ook steeds meer vraag gekomen naar PMMA gekleurde platen. Door verschillende pigmenten toe te voegen worden de platen gekleurd. Ook voor de gekleurde platen geldt dat er een UV-filter zit in het materiaal. Deze UV-filter is gemaakt om de verkleuring van het materiaal door de zon tegen te gaan. Qua kleuren zijn er zowel transparante kleuren beschikbaar, maar ook massieve (niet licht doorlaatbare) kleuren.

PMMA plaat zwart en wit

Dit lichte PMMA materiaal wordt o.a. veel gebruikt in de fotografie. De glanzende PMMA plaat geeft een geweldige reflectie voor het maken van bijvoorbeeld productfoto's. Zowel de zwarte als de witte platen zijn beschikbaar in verschillende diktes zoals 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm. Van een aantal diktes zijn de platen ook in het mat verkrijgbaar. Voor de matte platen verzoeken wij u een aanvraag te doen.

PMMA zagen

De keuze om zelf uw PMMA te zagen is uiteraard geheel aan u. Maar alle PMMA platen die niet kleiner zijn dan 100 bij 100 millimeter (lees verder waarom) worden door ons netjes voor u gezaagd en natuurlijk afgeleverd zonder krassen, bramen of kartels. Wilt u PMMA laten modelzagen, laseren of frezen? Dan kunt u dit aanvragen via ons contactformulier. Of bel Kunststof Kopen voor advies. Voor al uw vragen over PMMA 085-0656482. Wij zijn u graag van dienst!

Zelf aan de slag met het zagen van PMMA? Hier zijn onze tips.

Zelf PMMA zagen is goed te doen als je maar weet waar je op moet letten. Die open deur hebben we graag voor u ingetrapt! Maar nu ter zake. Als u zelf PMMA gaat zagen, inkorten of hoeken wilt afronden, volg dan deze tips.

1) Klem de PMMA plaat goed vast voordat u aan de slag gaat, bijvoorbeeld met een lijmklem. Let er uiteraard wel op dat u de PMMA plaat daarbij niet beschadigd, dus laat de beschermfolie er gewoon op zitten. Daar heeft u bij het zagen helemaal geen last van.

2) Gebruik altijd een zaag met fijne tanden. Nooit en te nimmer een zaag met grove grote tanden: daar houdt PMMA absoluut niet van! Gebruik voor het zagen van PMMA dus een ijzerzaag, dremel of decoupeerzaag. Handmatig of elektrisch, dat maakt niets uit.

3) Gaat u PMMA met een elektrische zaag te lijf? Zorg er dan voor dat de zaag al aan staat voordat u begint met zagen, anders gaat het geheid mis.

4) Laat de zaag het werk doen en duw de zaag niet door het PMMA heen. Succes verzekerd!

Op maat zagen van PMMA? Kunststof Kopen doet niet anders

Het op maat zagen van PMMA platen is de meest voorkomende bewerking die wij voor onze klanten uitvoeren. Sowieso al omdat het standaard formaat namelijk 3 bij 2 meter is. En dat formaat PMMA plaat zult u waarschijnlijk niet snel nodig hebben, ook al weet je dat natuurlijk nooit. Het minimum formaat PMMA dat we kunnen bewerken is 100 bij 100 millimeter: dit heeft te maken met de veiligheid van degene die het zagen uitvoert, en met de krachtige afzuiginstallatie die op de zaag is aangesloten waardoor PMMA zaagsel netjes (en te kleine formaatjes PMMA plaatjes) wordt afgevoerd en niet in de lucht terechtkomt. Let wel: iets kleiner dan 100 bij 100 millimeter kan wel maar er zijn grenzen. Mocht u een kleiner formaat PMMA willen laten zagen, bel ons dan even om te overleggen over de mogelijkheden.

U kunt ook op productniveau handig uw maten invullen om uw prijs te bepalen en te kijken of uw maat binnen de zaaggrenzen valt. En nee daar komen geen verborgen kosten bij. Dus welke afmeting of vorm u ook nodig heeft, u kunt bij ons PMMA precies volgens uw wensen laten bewerken: rechttoe rechtaan, rond in de vorm van een vlinder, u roept het maar. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Voor de PMMA-fetisjisten onder u: voor standaard zaagwerk van PMMA gebruiken wij 3 verschillende machines. Dat hangt af van de aantallen en de afmeting. Het meeste zaagwerk van PMMA doen wij met een zogenaamde opdeelzaag. Daarnaast zetten we ook een wandzaag en een Altendorf in.

Nog vragen over (het zagen van) PMMA?

Voor al uw vragen over het zagen van PMMA kunt u ons altijd bellen op 085-0656482 of mailen naar info@kunststofkopen.nl . Voor frezen, lijmen, buigen of andere bewerkingen van PMMA, neem gerust contact met ons op.

PMMA plaat de grondstoffen

Om de plaat te produceren zijn de volgende grondstoffen nodig:
- zwavelzuur
- waterstof-cyanide
- aceton
- methanol

Deze stoffen worden bij het productieproces volledig omgezet bij een temperatuur van 450 graden naar het eindproduct PMMA.

Bel ons

Tel: 085-0656482

Telefonisch bereikbaar:

Ma-Do   van 09.00 - 17.00 uur
Vr. van 09.00 - 15.00 uur

Openingstijden Bezoekadres:

Ma-Do   van 08.30 - 17.00 uur
Vr. van 08.30 - 15.00 uur

Bezoekadres gegevens

Kantoor- en showroom adres:
Antennestraat 44
1322 AE Almere / Nederland

E-mail: info@kunststofkopen.nl